Jan Malmsjö Sjuk

Jan Malmsjö Sjuk
Jan Malmsjö Sjuk

Jan Malmsjö Sjuk – Marie Goranzons sista ord innan hon dog var den gamla sagolåten “Fruktansvärt svrt” av Jan Malmsjö. Skrik inom mig, du skadar spelare! Jan Malmsjös höga ålder har Marie Göranzon oroat sig. Skridåkaren har klagat på att hon har svårt att anpassa sig till förändringar. Hennes podcast “S in i själen” har raden “Jag har en ilska i mig som gör att jag inte accepterar det.”

Podcast-värden Agneta Sjödin, 53, pratar med Marie Göranzon, 78, om sin sorg över sin pappa, den 88-årige ishockeyspelaren Jan Malmsjös död. 1969 träffades de äntligen och de har spenderat senaste halvseklet tillsammans. Eftersom både jag och Janne kommer att vara där under nästa år har jag tänkt mycket på det. Fortsätt, säger jag. På grund av detta är det väldigt enkelt för en person att sakna ångest alls.

Det dramatiska vädermönstret fortsätter. Jag vill bara inte att det här ska ta slut just nu. Specifikt skulle jag vilja att du… Jag blir ledsen när jag tänker på hur de män vi bryr oss om och står nära, som Janne just nu, också blir äldre och äldre som vi är. Det är ett tufft uppdrag för de ansvariga och jag har ett internt block som hindrar mig från att acceptera det.

Jag vill att han ska återvända till sitt jag för 15 år sedan. Det får inte vara något fel här. Under en kort tidsperiod är det helt acceptabelt att vara grinig och gå runt; saker kan arbetas på, men inte för mycket. Citerat som att det säger: “Jag vill att det ska vara som det alltid har varit och jag vill inte att något ska förändras,” Marie Göranzon bryr sig uppenbarligen mycket om att behålla status quo vid det här bordet.

Klarar inte av det

Skridskoåkaren svarar att hon inte kan spela handskridsko eftersom hon inte lagligt kan ändra åldersgränsen. Jag kan bara känna bra vibbar runt omkring mig. Dessutom ska jag ta en paus och ta en promenad. Det finns inga ledtrådar för mig att följa. Jag kan helt enkelt inte hantera något sådant. Jag försöker ända till slutet, men jag ger upp. Stör mig inte här, skriv till någon annan.

Vad mer kan det vara? För ingen har någonsin lärt mig hur man hanterar det. Det verkar vara en utmanande och potentiellt fruktbar väg för mig. Jag är livrädd för att vara ensam. Agneta Sjödin förklarar vad hon tror lugnar de där intensiva känslorna. Ett “Rädsla”-svar kallas in av Marie Göranzon.

Hur det är att vara singel. En kraftfull och inflytelserik individ bör kunna behålla sin styrka under en ospecificerad tid. Nej, inte alls (Svag inte). Helt gamma. Inte klen. Glöm det. När jag sätter ihop allt hör jag ett enormt vrål. När Marie Göranzon intervjuas av Aftonbladet Nöje en söndagskväll avböjer hon att kommentera sina poddupptåg och ger istället direkta citat.

Det är uppenbart att han är ur sitt djup. Alla är förberedda på en pandemi. Jag är inte nervös för det eftersom jag har varit på covid-19 förut. Hon har jobbat trots det rådande kaoset. Jag har jobbat outtröttligt hela sommaren för att uttrycka det enkelt. Jag har arbetat i både film och radio, bland annat medium och roller. Jag har alltid varit lite av en hjärtstoiker.

Och just denna sekund håller jag på med ett helt nytt projekt som jag inte kan prata om än. Fanboys, nej. För jag jobbar på det, säger hon, det finns ingen anledning att klaga. Malmsjö är full av dödliga sjukdomar. Priset han betalade för att använda sin kropp för att tjäna pengar var en kronisk sjukdom.

Pastor Ke Greens är målet för Jan Malmsjös överfall på grund av den sistnämndes homofobi. Han säger att det påminner honom om Hitlers överfallna soldater. Han välkomnar det nya årets ankomst för Sveriges folk. Tog på sig huvudrollen i den romantiska komedin Walter & Virginia. Och när Henrik Ibsens “John Gabriel Borkman” dyker upp på scenen kommer du att spela huvudrollen.

Har du haft det bra nyligen?

I den svenska tv-serien “Midvinter” (på Dramaten) spelade jag en roll som var “passande för min lder”. Det var verkligen en vacker scen. Tvärtom har jag letat efter min sista musikalroll i “Victor/Victoria” ett tag nu. När vi spelade i Stockholm gick jag i knådningsanfall och vägrade spela vidare. Ändå vände de på mig.

En lycklig dörr öppnades. Det var en till synes oändlig rad av spiralformade flingor, och jag fann mig själv med mer och mer på knopparna. Jag kunde höja armarna och stärka mig mot mina axlar.

Nu när jag har tagit en magnetröntgen av min övre knoge har jag artrit. Jag kan för närvarande inte utföra vissa danssteg eller andra scenmanipulationer. Om jag tappar koncentrationen och somnar vid ratten medan jag jobbar blir jag bestulen.

Betyder det att du har avslutat din senaste musikal?

Scene har den magiska förmågan att sväva i luften under hela spelets varaktighet. Och där har det kommit till sin spets. Om jag har ägnat mig åt någon typ av fristående vridning blir det dock fruktsallad när jag äntligen kommer fram. Nu är tiden då jag slappnar av och laddar.

Jan Malmsjö Sjuk

Men du har väl inte seriöst funderat på att lämna teatern?

Nej. Jag kommer ofta på mig själv med att dagdrömma om hur lätt det skulle vara att sluta ögat om jag bara gick upp och somnade framför tv:n. Pastor Ke Greens “cancervulst” kommentarer om homosexualitet har väckt en stark reaktion från dig. Det är en mycket trevlig händelseutveckling faktiskt. Detta får mig att tänka på Hitlers rival.

Jag växte upp bland andra homosexuella, och många av mina närmaste vänner är också gay eller bisexuella. Dessutom märkte dem en cancerkult därefter. Det är skönt att kunna säga det till sig själv, men 2005 har passerat. Marie Göranzon, om sitt affärssamarbete med Jan Malmsjö: “Misslyckats” Marie Göranzon och Jan Malmsjös relation är inte längre spänd.

På frågan om en specifik fråga i sammanhanget svarade hon: “Jag har helt missat märket på det där.” Jan Malmsjö, nu 89, och Marie Göranzon, nu 79, är båda rutinerade veteraner från den svenska teaterscenen. Den framfördes lämpligen på platsen för deras första möte i Vilgot Sjömans uppsättning 1969 av Pojken i Sngrummet.

Sedan dess har livets satsningar spelats på flera händer samtidigt, senast 2020 i Katt på rak bat, trots att Jan tvingades hoppa skepp. Janne var aktiv tills han var 87 eller 88 år, men plötsligt öppnade ett nytt kapitel i hans liv som vi inte var förberedda på.

Det är inte lätt att inse att mycket av det du lär dig och upplever under en viss dag kommer från bara en enda källa. Ett citat från Marie till DN lyder: “Jag är fem år äldre än Janne. Från hemmet på stermalm tar de en lugn promenad till Dramaten. De har fått jobba på alla tänkbara vinklar. Våldet har bara fört f.d. isolerade fartygen närmare varandra. Marie har tagit hand om hushållet.

Nu berättar Marie om sin familjs roll i de skumma affärerna. Vi saknade varandra mycket tills Janne kom till Stockholm. När vi var ifrån varandra försökte ingen av oss blanda oss i den andres affärer, och jag tror att det blev bra för alla inblandade. En hel del komfort och entusiasm kan dock upptäckas nedan.

Vårt första möte var en tårdragare, och minnet finns fortfarande i färskt minne. Det har varit betydelsefullt hittills, sa Marie DN, eftersom ingen av oss har varit ekonomiskt beroende av den andra. Paret har flera barn. Marie Göranzon och Jan Malmsjö har en gemensam son som heter Jonas Malmsjö, som är 50 år.

Marie har också en 58-årig dotter som heter Lolo Amble från hennes äktenskap med Lars Amble (som gick bort 2015), medan Jan har barn i 60-, 62- och 64-årsåldern från sitt äktenskap med Lena Malmsjö (som gick bort i 2004). Båda Makarna har lagt ner långa timmar i år, men Marie har skött det hemlighetsfulla arbetet bakom kulisserna. Arbetsfördelningen har påmint oss om gamla dagar.

Naturen har krävt sin skyldighet från mig; Jag ansvarar för att förse äldre och sjuka med mat, logi, underhållning och sjukvård i ett hem. Jag har kämpat för att det ska bli mer enighet, men jag har inte sett några större resultat.

Riktlinjer för åldersdiskriminering i förhållandet mellan Göran och Malmsjö

Marie Göranzon, nu 80, och skdespelarkollegan Jan Malmsjö, nu 90, har varit varandras ständiga följeslagare i mer än ett halvt sekel. De två stötte på varandra när de båda gick på Vilgot Sjömans “Pojken in sängen” 1969. ett avsnitt av SVT:s “Bergfeldt” berättar Marie Göranzon, som är 80 år, om hur hon och hennes man har fått sina liv att fungera tillsammans genom åren.

Jag jobbar heltid och han jobbar lite för sig själv två dagar i veckan. Det händer mycket för äldre män nuförtiden, och han tycker att det skulle vara roligt att resa någonstans där alla är ungefär i hans ålder. Den äldre Gorazons tankar om staden Malmsjö. Det är nu tjugo år mellan henne och Jan Malmsjö, och hon tycker att det är känslomässigt påfrestande att se honom åldras.

Jan Malmsjö Sjuk
Jan Malmsjö Sjuk

Leave a Comment