Johanna Rytting Kaneryd

Johanna Rytting Kaneryd
Johanna Rytting Kaneryd

Johanna Rytting Kaneryd – Det var enkelt för mig att skriva på med Chelsea när de visade intresse för mig, säger Rytting Kaneryd. Chelsea är ett framgångsrikt idrottslag. Det kändes som ett bra beslut när jag väl pratade med Emma och fick reda på planen hon hade för mig. Detta är rätt nästa steg för mig eftersom jag vet att jag kan fortsätta att förbättras. Det är inte lätt, men för varje träning och match känner jag att jag blir bättre. Detta par är gjort i himlen.

Paul Green, general managern som fyller i för managern medan hon återhämtar sig från operationen, bekräftade vad Hayes hade sagt och sa att Chelsea hade spårat Rytting Kaneryd “en lång tid” innan hon tog med henne till klubben.

Efter att ha avslöjat för Sky Sports att “vi hade letat efter en bred spelare”, hittade Green äntligen en. Under en lång tid saknade laget en riktig högerytter, och som ett resultat, “vi kände att vi var tvungna att spela spelare lite ur position.” Beskrivningen matchar Johanna. Hon är en fantastisk bollbärare som avancerar laget upp på planen. Hon briljerar i en-mot-en-situationer, eftersom hon är skicklig och lätt kan överlista sina motståndare.

Hon var “exakt den sortens spelare vi saknade i vår trupp”, så när vi äntligen fick veta att hon var ute på marknaden efter att ha följt henne ett tag, hoppade vi på chansen att få henne. Rytting Kaneryd håller med om att högerkanten är där hon utmärker sig mest (“Jag tror att jag är ganska snabb och jag gillar att springa mycket”, säger hon), men hon är snabb med att påpeka sin anpassningsförmåga, vilket säkerligen har imponerat på Hayes, en manager som inte Tvekar inte att byta upp hennes lineup ofta.

Sedan han kom till Chelsea har Rytting Kaneryd använts på ett antal olika positioner tack vare Hayes taktiska justeringar, men hon insisterar: “Det handlar inte om formationen – det handlar mer om vilken roll jag har på planen.” Vilken formation mitt lag än spelar , oavsett om det är en 3-5-2 eller en 4-3-3 kommer jag att göra det jag är utmärkt på och vad de vill att jag ska göra. Jag kan ändra mig för en krona.

Med de svenska lagkamraterna Zecira Musovic och Magdalena Eriksson redan etablerade i Chelsea-truppen, tycker Rytting Kaneryd att övergången har varit smidig. Hon har redan gjort åtta framträdanden sedan hon kom till Kingsmeadow. “Det har varit fantastiskt”, utbrast Rytting Kaneryd. Det känns som att jag har varit en del av det här laget i flera år. Eftersom jag redan kände några av de svenska spelarna kunde jag snabbt integreras med laget. Jag börjar känna mig hemma här, och jag trivs jättebra.

Rytting Kaneryd har också mötts av entusiasm och beröm från Green, som säger att klubben “ser fram emot att Johanna är här i många år” efter att ha hört att hon “blir bättre för varje vecka” sedan hon kom med i truppen. Rytting Kaneryd har haft en fantastisk tid att bekanta sig med engelsk fotboll, men hon har varit ovillig att diskutera 4-0-nederlaget Sverige ådrog sig i händerna på England i EM-semifinalen i somras. Medan Chelseas Millie Bright och Fran Kirby mötte Rytting Kaneryd har inga svenska Blues-fans visat något intresse för att återuppleva händelserna på Bramall Lane.

2014 gjorde hon sin professionella debut med Tyresö FF, laget hon togs in för att ersätta, och hjälpte dem att vinna Ligue des champions. Efter det skriver hon på med en andraklassklubb som heter l’lta IF så att hon kan få mer speltid. 2016 skriver hon på tillbaka med Damallsvenskan i Djurgrden.

Hon skriver sedan på med FC Rosengrd två år senare, och 2019 vinner hon och hennes lag svenska mästerskapet. 2020 kommer hon att ha mindre fritid att spela och 2021 lämnar hon Rosengrd för att spela för BK Häcken. Hon placerar sig tvåa i mästerskapet och tävlar i Champions League.

Ben Gilbys Chelsea slog Tottenham Hotspur med 2-0 på Kingsmeadow (28/8/22). På Kingsmeadow i eftermiddag försöker Chelseas Maren Mjelde hindra Spurs Nikola Karczewska från att göra mål. Ben Gilby tog bilden för Impetus. I en tråkig försäsongsmatch som spelades i Kingsmeadows sensommarhetta, segrade Chelsea mot Tottenham Hotspur trots att han saknade ett antal viktiga internationella spelare.

5/8/22 Johanna Rytting Kaneryd, en talang i Sverige, har skrivit på ett kontrakt med West London-klubben. Kvinnorna i Chelsea FC gav den här bilden till Impetus. Johanna Rytting Kaneyrd, svensk landslagsspelare, har skrivit på ett treårskontrakt med Chelsea, med ytterligare ett år tillgängligt vid behov. Yttern flyttar från BK Häcken till Blues.

“Jag flyttade från min familj i ung ålder, förmodligen runt 15 år gammal, så jag lade mycket tid och kraft på fotbollen och visste från början att det var det här jag ville göra.” Johanna Rytting Kaneryd skiljer sig inte från de otaliga andra unga fotbollsspelare som har fått ge upp mycket för att fullfölja sina drömmar om att ta sig till sportens högsta nivåer professionellt.

Hon växte upp i den lilla staden Kolsva, väster om Stockholm, och erkänner att det skulle vara en “dröm” att få spela för Sverige i årets EM och därefter gå över till Chelsea. Inte för att Rytting Kaneryd aldrig hoppades på att ta sig till World Series of Poker. “När den här ligan började utvecklas var det ingen tvekan om att det här var ligan jag ville spela i”, sa hon till Sky Sports i en exklusiv intervju innan Chelseas match mot Manchester United på söndagen.

Ett av de bästa lagen i världen är Chelsea. Om jag minns mina dagar med att spela på landsbygden verkar det här som en dröm. Rytting Kaneryd, endast 25 år gammal, är en märklig idrottsman, efter att ha nått en Champions League-final sju år innan hennes nuvarande lag, Chelsea, kunde göra det.

Johanna Rytting Kaneryd

Rytting Kaneryd, som hade gjort sin debut bara några månader tidigare, kunde förtjäna en plats på bänken till finalen mot Wolfsburg genom att lära sig av legender som Marta och Christen Press, som båda spelade för Tyreso vid den tiden.

Även om hon inte fick någon speltid och inte kunde bidra till Tyresos 4-3-förlust var erfarenheten ändå ovärderlig. “Det var galet”, konstaterade Rytting Kaneryd. Även om jag inte fick spela så mycket var det en fantastisk prestation att bara vara med på den resan och vara medlem i det laget med alla de stora namnen.

Min tid med dem var ganska lärorik. Det hade varit rimligt att anta att Rytting Kaneryd, efter att ha varit med i truppen till en Champions League-final i så ung ålder, snabbt skulle ha blivit en av stjärnorna i Damallsvenskan, Sveriges högsta liga för damfotboll.

Istället tog hon den pragmatiska vägen och flyttade ner en nivå för att vara med Alta. Rytting Kaneryd motiverade sitt beslut med att “det var nära Tyreso och jag var tvungen att sluta skolan – vilket jag inte gjorde!” Även Rytting Kaneryd fascinerades av möjligheten till återkommande framträdanden. “Jag satt mycket på bänken, så jag behövde verkligen att den skulle komma tillbaka i form – vilket jag gjorde, så det var ett perfekt drag”, sa hon.

Om Rytting Kaneryds beslut att spela i andradivisionen motiverades av en vilja att förbättra sitt mångkampsspel innan hon återvände till Damallsvenskan, så blev hennes övergång till Djurgarden 2016 en stor succé. “Jag kände att jag hade blivit en bättre fotbollsspelare”, konstaterade Rytting Kaneryd om sin tid i Alta. Jag tror att när folk kom för att se mig spela upptäckte de att jag fortfarande är en ung talang när ingen hade hört talas om mig tidigare.

Säger mannen som gjorde flytten att “det var ett riktigt bra drag för mig, som visar alla vilken typ av spelare jag är.” Rytting Kaneryds framträdanden uppmärksammades av Rosengard, där hon inte bara vann en ligatitel 2019, utan också spelade under Jonas Eidevall, som nu är tränare för Arsenal, en konkurrent till Ryttings tidigare lag, Chelsea.”

Jonas är en riktigt bra tränare”, ekade Rytting Kaneryd. Han är verkligen entusiastisk och vi spelade exceptionellt bra för honom. Han är ganska tydlig med vad han vill. Under min rookiesäsong slutade vi med att vi vann ligan. Jag var lättad över att kunna flytta till Hacken året därpå eftersom jag inte fick särskilt många starter.

Rytting Kaneryd har visat hur viktig konsekvent speltid är för henne genom att skriva på med sin femte klubb på sju år, Hacken, som slutade tvåa i Damallsvenskan 2021 och fram till åttondelsfinalen i Champions League, där de besegrades av Manchester. Stad.

Rytting Kaneryd hävdade dock att hon var beredd på “nästa steg” efter att ha vunnit en ligatitel och spelat i Champions League med tre olika lag. Rytting Kaneryd valde flera klubbar, men hon bestämde sig till slut för att ta nästa steg med WSL-mästarna Chelsea efter att ha pratat med Emma Hayes.

Johanna Rytting Kaneryd
Johanna Rytting Kaneryd

Leave a Comment