Samir Abu Eid Fru

Samir Abu Eid Fru
Samir Abu Eid Fru

Samir Abu Eid Fru – Samir Abu Eid är en svensk journalist och utrikeskorrespondent. Han föddes den 30 juli 1973. Han har även arbetat som Mellanöstern-korrespondent för Sveriges Television (SVT) och varit engagerad inom polis, militär och säkerhetstjänst. Han blev chockad och chockad till livet. Men det är uppgiften för Samir Abu Eid.

Han sa att det är otroligt viktigt att rapportera om vad som händer i Nordafrika och Mellanöstern.V4. I mer än tio krig och konflikter har Samir Abu Eid varit involverad i Libanon, Syrien, Irak/Kurdistan, Gaza, Jemen, Mali, Afghanistan, Ukraina och många fler länder.

Från 2010 till 2015 arbetade Samir Abu Eid som korrespondent för SVT i Mellanöstern. Under sina år som korrespondent för Mellanöstern rapporterade han om arabiska källor och dess efterdyningar. Han var på en plats i Tunisien, på Tahrir Street i Egypten, i Benghazi och Tripoli i Libyen, Jordanien, Syrien och andra länder. Dessutom har Samir Abu Eid rapporterat från Iran, Afghanistan, Pakistan, Israel/Palestina och Afghanistan. När Usama Bin Ladin dödades i Abbottabad i maj 2011 var han där.

Samir Abu Eid var korrespondent för TV4 från 2015 till 2018. Där rapporterade han flitigt från Sydostasien, Afrika och Mellanöstern. Han har rapporterat från olika platser, inklusive Syrienkonflikten, norra Iraks Mosul, Jerusalem och Gaza.

Utanför Nordkorea har han rapporterat om rohingya-flyktingar som flyr från Myanmar och klimatförändringar i Indien. Under störtandet av den tidigare diktatorn Robert Mugabe i november 2017 i Zimbabwe, och Jacob Zumas störtande från makten i Sydafrika, var Samir Abu Eid på plats.

Samir Abu Eid återvände till SVT 2018, då han utsågs till “folkets korrespondent”. Trots detta fortsatte han att rapportera från Israel, Gaza, Syrien/Kurdistan, Irak/Kurdistan, Sudan och Afghanistan, tills han slutligen fokuserade på Centralasien. Han producerade gränslandsprogrammet för SVT Play, som kretsar kring Israel-Palestina-konflikten och krigens förflutna, nutid och framtid.

År 2021 utsågs Samir Abu Eid återigen till Midatlantic-korrespondent för SVT. Han förnekade talibanernas militära inflytande den 15 augusti 2021, medan han var i Kabul, Afghanistan. Han gjorde flera reportager till Afghanistan under hösten 2021. 2022 arbetade Samir Abu Eid i Ukraina och rapporterade om Rysslands angrepp i början av året.

Journalistik var inte Samir Abu Eids starka sida, trots hans klumpighet och bristande entusiasm för arbetet. Det var genom Strindberg och Hjalmar Söderberg han kom på detta. Jag blev fascinerad av beskrivningar från August Strindberg och Hjalmar Bergman när jag läste litteraturhistoria.

På Filmstaden hittar du alla nödvändiga element för att skapa ett minnesvärt affärsevenemang. Det är enkelt att skapa den layout som passar din organisation med en rad kostnadsfria mötes- och konferenspaket – allt från fruktmöten och helgkonferenser till hybridmöten eller ett biografevenemang.

Att använda biografen som en mötesarena har massor av fördelar. När gäster kommer in på en biografi är de alltid engagerade och positivt imponerade. Dessutom blir det riktigt allvarligt när tårtan presenteras på en riktig stor biodunk av journalister. Någon del av mig kände det då.

Först läste jag om ekonomi, men jag trodde inte att det var något jag skulle vara intresserad av att jobba med. Jag tror inte att det har missats eftersom jag just nu är exalterad över nationalekonomin och de krafter som verkar. Det var något annat jag ville. Det har hänt mycket under dina år som SVT:s mellanvästernkorrespondent sedan 2010.

jag har haft en fantastisk tur yrkesmässigt. Enligt min fotograf åkte jag och det var ganska lugnt i början för att jobba mest för “lagret”. Vi gjorde lite tidskrävande rapportering, sådan som redaktionen kan tygla lite när det finns utrymme för förbättringar.

Men så kom hela den arabiska våren och jobbet blev något helt annat. Helt plötsligt var vi mitt uppe i ett otroligt spännande utspel. Blir det många snabba justeringar? Jag är beredd att resa med några timmars varsel då jag alltid har matsäck. Ofta känner det också så att vi får en besked över att det händer något närvarande stans och så får vi stället hem till Istanbul.

Något måste ge i familjelivet?

Jag saknar familjen när jag är borta mycket, och mina barn vill att jag ska vara med dem mest. Arbetet är dock viktigt. Vi träffade flyktingar i Syrien ett tag sedan. De bodde i ett tält och maten var kall och dålig.

Medan vi var där kom andra sympatisörer och hjälpte dem via buss. När jag såg dem korsa vägen och såg barnen i bussen kunde jag inte låta bli att tänka på mina egna barn. Hur är din kontakt med regionen? Vi förlitar oss på lokala fixare. Det är de som känner människor, har kopplingar i de olika grupperna och vet var man kan hitta.

Jag kan dock arabiska, och det är en stor tillgång för mig. Det går att förstå vad människor säger på ett helt annat sätt för lägen och stämningar. Hur mycket områden är det att jobba? journalister hela tiden försvinner det. Att vara journalist med svensk brytning gör saken lite tryggare. Sverige har på grund av sin neutralitet aldrig agerat med en kolonialmakts flyt. Till skillnad från vad som kan hända med Frankrike, Storbritannien eller USA finns inga aggressioner riktade mot Sverige.

Samir Abu Eid Fru

Samtidigt är det många som visar hat mot journalister i allmänhet. De straffar de som rapporterar om det hårt. Vidare finns det en stark misstanke om att journalister faktiskt är spioner. Bert Sundström, en av dina kollegor, blev en knäkramare i Kairo. Hur reagerade du på det?- A Vi var ett gäng journalister som var där och jobbade tillsammans. Bert skulle skjuta den tårdrypande reportaget den dagen och jag var mitt uppe i ett reportage.

Vi fick reda på att Bert var borta när jag återvände till motellet. Det var ganska mödosamt. Vidare hade vi också fått utresetillstånd av SVT, så vi kunde inte bara gå ut och vänta på honom. Vi försökte alla våra kontakter men hörde inte av sig från någon.

Min dag att vara med i livesändningen i Aktuellt ikväll hade gått mot sitt slut. Jag fick beskedet via min hörapparat att Bert hittades, svårt skadad, och var på ett sjukhus medan jag stod där och väntade på att bli insläppt. Det var chockerande.

Hela krisen utspelade sig framför våra ögon och vi skickades hem för att dö. Men några dagar senare gick vi tillbaka och jobbade igen. Issĥ vi gör det. Hur kom det sig att du blev tv-journalist? – Jag började skriva för en tidning som heter Sesam när jag gick i skolan, och det slutade med att jag jobbade där som sommarlöpare. Efteråt fick jag en varning på DN och Länstidningen i Södertälje. Efter det ville jag testa radio så jag gick till Radio Sörmland och efter det var det tv igen.

Åh, och nu känns det som att allt har fallit på plats som korrespondent. Jag har en gåva eftersom jag delvis är född i Jordanien och kan prata arabiska. Ja, min pappa har rest sedan 1948. Familjen Hans tvingades fly från Palestina och bosatte sig i Jordanien. Han kom till Sverige och senare till Finspång, där jag är född, säkert som svetsare.

När jag var fem år ville min pappa åka tillbaka till sin hemstad, så hela familjen flyttade till Jordanien. Det var mitt första skola. Min första skoldag kommer aldrig att glömmas. Läraren skällde ut mig eftersom jag inte hade några böcker.

Här är jag, kommer från en svensk pappa med allt vad det innebär, och jag fick en stroke för första gången i mitt liv. Det var chockerande. Här är jag, kommer från en svensk pappa med allt vad det innebär, och jag fick en stroke för första gången i mitt liv. Det var chockerande.

Jag började med ett som sjuåring, men det var mama som ville att vara medlem. Vi kom till Södertälje efter två år. Allt började när du var sex år gammal i Jordanien. Men vi gick ombord på Jordanian med identiska mellanrum. Oftast tog vi bilen eftersom vi hade inte mycket pengar. Vi tog lite olika vägar beroende på politisk nivå, och det tog en vecka. Vi var fyra hästar i baksätet på en Passat, och vår pappa var den enda som körde.

Vi älskar Istanbul för att det är en fantastisk stad. Det bor människor från hela världen i denna stad. Allt bidrar: mat, historia, människor, natur. När man väl har sin sovplats är platsen väldigt underbar. Flyglinjer går från Istanbul inte bara till regioner huvudstoppen, även till andra- och tredjestoppen.

Samtidigt är Turkiet långt ifrån en sann demokrati med betydande luckor i pressfrihet, utrikespolitik och mänskliga rättigheter. Religion och krig diskrimineras. Jag har nyligen förlängt ett kontrakt till sommaren 2014, men jag hoppas att jag kan stanna längre.

Jag brinner för att berätta om det mycket händer i Mellanöstern och Nordafrika. Det är en komplex verklighet med ideologier, religiösa övertygelser, etiketter, etniska grupper och maktstrukturer som stödjer varandra.

Att bjuda in dina kunder och kollegor till ett extraordinärt affärsevenemang är mer än bara vanligt! En bra film skapar minnen för livet och på stranden upplever man något magiskt. Försäljningschefen på Filmstaden Business, Leslie Marsden, säger att det är ett bra sätt att bygga varaktiga relationer.

Samir Abu Eid Fru
Samir Abu Eid Fru

Leave a Comment