Shima Niavarani Barn

Shima Niavarani Barn
Shima Niavarani Barn

Shima Niavarani Barn – Shima Niavarani, 35, är en skadespelerskan som kommer att delta i årets Stjärnorna på slottet 2021. Hon är framåtsträvande och brukar röra upp saker här och där. Men hur ser Shima på familjelivet? Hur tänker du kring föräldraskap och familjeliv?

Författarens egna ord om kärlek och äktenskap

Shima Niavarani har varit väldigt öppen med sina känslor i ämnet kärlek. Vid femtio års ålder kommer hon officiellt att bli en “person för alla tider”, som hon uttrycker det. Och när det kommer till riktigt nära människor har Shima dem i sitt liv också; hon tror verkligen att det är svårt att släppa in folk.

Jag älskar någon så mycket att jag gör det för alltid.Detsamma gäller för vänskap. Shima har tidigare avslöjat för Aftonbladet i en intervju att alla som framgångsrikt får tillgång till Shimas skinnet kan ringa honom vid 03:00 för fullt för att be om hjälp. Och hon fortsatte:

Även om vi inte hade pratat på flera år, kunde jag lätt halka i min pyjamas och börja trakassera folk. När Shima Niavarani bara var fem år gammal föll gamman något i mitt huvud, kanske någon form av positiv galensaf, och jag blev ifred. med de saker som hade besvärat mig tidigare. När jag började sätta ett högt värde på andra saker, inklusive att umgås med mina åldrande morföräldrar, blev jag allt mer orolig för att göra misstag.

Jag skulle vilja att det skulle vara en enorm, spretig extravaganza av musik och komedi som får publiken att känna att de är med på resan. Bland annat musiksätter jag en text som min pappa har skrivit och som är det vackraste jag läst i hela mitt vida – det bara rann tårar första gången jag såg den.

Samtidigt vill jag konstruera en berättelse i många lager och avslöja sanningen om vår tid. Jag försöker göra livet svårt för människor genom att berätta historier på ett sätt så att läsarna kan internalisera dem på djupet.

Vilken personlighetstyp krävs för att hitta något?

Jag tror att man måste vara väldigt engagerad och villig att anstränga sig mycket. Jag har ingen fritid, jag träffar inga andra människor än mina vänner och journalister. Jag anser mig fortfarande vara lite privat och originell i mitt synsätt. Eftersom det är så.

Men när du underhåller en publik har du ett ansvar att förse dem med spänning, överraskningar och skratt. Det är sant att populärkultur kan ha en negativ inverkan på vissa människors liv; Jag vet att det har påverkat min vid mer än ett tillfälle.

Har du alltid upplevt detta?

– Ja, ända sedan jag var ett genuint litet barn och min familj hyrde piratkopierade videor i Iran. Allt förändrades efter revolutionen 1979; så mycket kultur och underhållning förbjöds att folk var tvungna att smuggla ut det. Vi såg i smyg filmer av Scorsese, Fellini, Bond, Rambo och Schwarzenegger.

Yttrandefriheten är farlig i ett slutet samhälle, varför Irans största popstjärna, Googoosh, nyligen utvisades. Och så är det att populära sånger som främjar en känsla av gemenskap bland demonstranterna i dagens Iran blir virala.

Hur tungt spelar liv och död in i din nya show?

– Det är ett faktum att jag gör det, hehe. Det har tagit mig över ett decennium att komma till den punkt där jag vill göra det. Jag har inte stått på scen på nästan sex år och har inte gjort en enda show. Nu måste jag ta en publik och kasta dem in i scenens universum, vilket kan vara ganska skrämmande.

Jag känner mig riktigt hungrig och utmattad på samma gång.- Ja, plötsligt efter åtta år på scen hände det när jag uppträdde i Dramat. Jag spanade före varje framträdande. medan jag var rätt placerad framför scenen verkade allt vara i sin ordning. Men under de föregående timmarna, medan detaljer fortfarande hölls på att utjämnas, insåg jag att saker och ting kan gå fel.

Medicinsk vård. Jag tror att jag upplevde abstinenssymptom men misslyckades med att känna igen dem som sådana. Jag var i desperat behov av en vila men hade ingen aning om hur jag skulle skaffa en. Jag var 24 och jag hade jobbat utanför hemmet sedan jag var 19. Eftersom jag och min familj aldrig hade varit på terminsuppehåll hade jag ingen aning om hur jag skulle budgetera för och planera en semester.

Shima Niavarani Barn

Hur hanterar du att bli genialiserad vid 19 års ålder?

Jag gjorde lätt över behovet av att överskrida sig själv i min föreställning Shima Niavarani är en Übermensch, men insatserna är höga. Jag tror dock att jag har varit ganska bra på att spela på min egen trumma och inte hålla mig till någon viss galleria. I varje ansträngning har jag varit lojal mot mina egna personliga mål och har utmanat mig själv att utmärka mig.

Och den största utmaningen är den jag är i just nu. Att vara lugn och samlad samtidigt som du guidar ett stort team med en stadig hand och låter dem andas lätt under press. Att få ihop en produktion från scratch.- Verkligen? Ja. Men jag försöker att alltid ha kul med det jag gör, att plantera en lust som växer.

Jag försöker fortfarande hitta min väg mellan mitt personliga, oberoende liv, där jag kan vårda mina nära relationer, och mitt professionella, offentliga. Jag är inte helt utmattad, men det är fortfarande mycket som hänger över mitt huvud.

Jag tittar rakt fram; ingen har trots allt hotat mig. Och jag anser att alla ska sträva efter att leva så nära sina egna ideal som de kan. det får vara värt det. Född utanför Europa och spela ledande roller inom klassisk teater. Har förmågan att både inspirera andra och få uppmärksamhet.

Förmågan att på allvar spela saxofon samtidigt som du skriver låtar. Att som kvinna regissera en stor produktion. Jag har alltid hållit med om många saker som yngre människor nu tar för givet, och jag är glad att jag kan vara en del av samtalet om dem. Hon och hennes pappa lämnade Teheran, Iran, och reste till Sverige. De lämnade bara allt bakom sig.

Men efter en lång resa via Turkiet och sedan Schweiz återförenades hon och hennes pappa med resten av familjen. Shimas mama och bror hade flytt till Sverige året innan. Vi flyttade från ett liv i överflöd till ett där vi praktiskt taget ingenting hade, en äkta arbetarklassslum där min familj knappt kom förbi. Shima har sagt till Aftonbladet och förklarat, “Vi kunde aldrig tillåta oss själva att göra någonting, aldrig gå på termin, aldrig göra någonting.”

När sommarlovet var över gick jag alltid tillbaka till skolan klädd som onsdags-Addams, komplett med svart hår och ett dystert uppträdande.Är Shimas lada beboelig?
Skadespelerskan beskriver sig själv som en som är djupt hängiven sin familj och som dessutom är omtänksam och vänlig.

Jag älskar verkligen barn. Shima har sagt till pressen: “En dag vill jag ha en stor familj; jag kan inte föreställa mig ett liv utan en massa barn.” Shima Niavarani har offrat mycket för att nå sina mål, men hon har aldrig tvivlat på att hennes ansträngningar var värda besväret. Och hon gör det genom att satsa sitt liv på det.

Shima Niavarani verkar oförmögen att skaka av sig tanken att underhållning bara existerar i två tillstånd: liv och död. Det är därför hon skriver, regisserar, komponerar, designar och uppträder i varje aspekt av sin nya show. Det är därför hon alltid blir utropad från Dramatens badrum. Det är därför hon aldrig gick på college innan hon fyllde 24. Och det är därför hon välkomnar dig till sitt dagliga rum på hotellet.

Hon meddelar: “Jag har en ny lägenhet, men jag har inte tid att flytta in till den just nu”, samtidigt som hon frenetiskt plockar upp de många resväskorna och högarna med kläder som har blivit kvar i hela rummet.

Att sätta ihop en sådan här konsert är ett jobb för två personer, och det har varit så krävande att det har gett mig huvudvärk. Men jag hade ett EKG och det såg bra ut, även om de rådde mig att ta det lugnt. GÖR Åkare, programmerare, författare, regissörer och kreatörer.

BOR På hotellet, mellan två rum. FAMILJ Hela familjen Shebly spelar schack, inklusive mamma, pappa och de två äldre bröderna. Plus en större utökad familj med nära vänner. URVAL KARRIR Debatterade som 19-åring i enmansföreställningen Autodidakt i enmansakt; sedan dess har hon setts i utställningar som Apatiska för nybörjare, Jag ringer mina bröder, Bullets over Broadway, samt filmer och tv-serier som She’s wild again tonight, Hundraettringen som smet från notean och försvann, Sjölyckan och Folk med ångest.

Hon har även medverkat i Stjärnorna på palatset och Melodifestivalens tv-program. AKTUELL Shima är en med soloshowen punkrockare. Jag hörde dig prata om att jobba på en soloshow 2013 som skulle heta Shima är en punkrockare, och nu har den premiär i mars. Vad ger?

Mycket saker, bland annat att min sambo, Emma Kjellander, flyttade och jag insåg att jag inte ville göra presentationen utan henne. Mina efterföljande investeringar var i bio och tv. Efter Emma fick jag en massa nya vänner på väldigt kort tid.

Shima Niavarani Barn
Shima Niavarani Barn

Leave a Comment